Bukkejagt i hedebølge ​

Peter og jeg ville teste et nyt revir nær Pila, som angiveligt kunne levere meget stærke bukke til fast pris. Det lyder for godt til at være sandt, men det passede. De 3 bukke jeg selv skød, vejede knapt​350 gram og de havde været betydeligt dyrere hvis jeg skulle afregne efter prisliste, Det er usædvanligt. Vi så stærkere bukke, men var ikke dygtige eller heldige nok.

Undervejs til vores revir i Polen viste termometret 34 g celsius.

Brunsten var i fuld gang, men råvildtet var meget påvirket af heden. Selv tidligt om morgenen og sent om aftenen var det varmere end 25 g. Så er der ikke noget at sige til at dyrene holder sig i ro. Elskov i 30 graders varme, kræver pauser. 

20180729_065815

7 år gammel buk, 347 gram

Høsten var i fuld gang og mere end halvdelen af alle afgrøder var høstede. Det giver uro, dels fordi der færdes mange folk og maskiner på markerne, dels fordi pladsbukke skifter revir når høsten fjerner dækningen.

Vores jagtførere Arek og Bockdan var exelente. De kendte alle pladsbukke. De gjorde begge en kæmpe sveddryppende indsats for, at vi skulle få vores bukke. Det lykkedes fint og alle leverede bukke var 4-7 år gamle. Det var anstrengende i varmen, men prima jagt. Vi undrede os over ,at vi stort set aldrig så helt unge bukke, men fik forklaret, at de dels holder sig i ro i varmen, dels bliver jaget væk af de gamle bukke.

Vores bukkekald virkede kun sjældent, men min fornemmelse var at bukke og råer, der er optaget af hinanden, ikke finder det ulejligheden værd at løbe langt i varmen efter en anden rå. På kort hold virkede kaldet bedre.

Vi gik udelukkende efter gode gamle bukke, og det lykkedes da også fint. Vi gik meget og sad kun lidt i hochsitz. Jagt fra bil kom aldrig på tale.

mine bukke pila

Mine bukke 342-348gram 

Malver Jagtrejser​​

Elverodvej 57 - 5462 Morud​​

Tlf: 65 96 44 40 / 20 70 42 02​​