​Trykjagt i M-V. En fin post.

På vej ned til min post ,holdt jeg øje med hvor der var veksler. Det så godt ud.

Posten var en trykjagts Kansel, som stod på et spor, og der var åbent 10 m på begge sider af sporet.Jeg fik hurtigt gjort riflen klar, og besluttede nu hvor det var sikkert at skyde og hvor det var sandsynligt at vildt kunne komme for. Forberedelse skader ikke.

Jeg var nu klar og meget opmærksom, fordi der ofte kommer vildt for, som er forstyrret ved at de andre skytter finder deres pladser.

Snart kom en då med kalv travene fra højre, og jeg fik hurtigt skudt til kalven. Den tegnede tydeligt, men fortsatte efter dåen. Lige inden de blev væk i bevoksningen, fornemmede jeg, at kalven væltede. Den var vist god nok. 

​Efter kort tid så jeg dåen igen – alene. Kunne måske have skudt, men det var kun kalve der var frigivet.

Nu var det tid at pakke rygsækken ud og finde termokanden frem. Jeg fik mig en kop kaffe og en pibe tobak og var helt tilfreds med tilværelsen. Der var endnu 2 ½ time tilbage af drevet, sååå..

Efter noget tid, så jeg en lille rotte svin langt inde til venstre, hørte også driverne råbe, men havde ikke chance for at skyde. Kort tid efter kom der svin fra venstre over sporet. Jeg lod den førende so gå, og holdt til den første Frischling der var fri. Den væltede i skuddet, men kom på benene igen, og måtte have endnu et skud. Så blev den der. Jeg kunne ikke nå at skyde flere grise.

Nu skete der ikke meget i ca. 1 ½ time, kaffen var drukket, og jeg ventede kun på at klokken skulle blive 12, så jeg kunne forlade min post og brække de nedlagte dyr op.

Langt bagude kunne jeg høre driverne, og så kom et stykke råvildt forsigtigt listende inde i bevoksningen. Bukken er fredet, så inden jeg kunne skyde, skulle jeg sikre mig at det var en rå. Jeg sad mussestille indtil den var lige ud for mig. Jeg så nu tydeligt skørtet stikke bagud ,og så er man jo sikker på at det er et hundyr. Den faldt på stedet 20 m fra min post.

Kl 12 var drevet slut, og jeg pakkede sammen og gik i gang med opbrækningen. Jeg gav mig god tid og gjorde mig umage. Tyskerne kontrollere altid, om man har brækket korrekt op, og det går ud over ens anseelse, hvis det ikke er gjort ordentligt. Det kan vi jo ikke have.

På vildparaden lå foruden min kalv et smaldyr og en då som jo ikke var frigivet. Jagtlederen lovede de pågældende skytter en ”hilsen” fra Forstamtet. Jeg fik som den eneste dåvildskytte en ”bruch” , de andre måtte nøjes med at skamme sig.

Malver Jagtrejser​​

Elverodvej 57 - 5462 Morud​​

Tlf: 65 96 44 40 / 20 70 42 02​​