Jagt i Namibia​

​Namibia er et fantastisk jagtland. Der er en meget stor vildtrigdom, og en masse forskellige arter.

Jaget er fra officiel side organiseret således, at ingen får lov at skyde dårlige trofæer til udførsel af landet.

Klimaet er behageligt i vores sommer som er jagttiden, og på denne årstid er man også fri for insekter og slanger.

Landet er det sikreste i Afrika, og udenfor byerne er der stor set ingen kriminalitet.

Jeg kan tilbyde jagt​arrangeret af Professionel Hunter Koch Pretorius, som ejer Namatubis Hunting Safari.

Namatubis betyder : ”Stedet hvor en dreng voksede op” på det lokale sprog, og er en jagtfarm der ligger nær Outjo, ca. 375 km nord for Namibias hovedstad Windhoeck.

Det samlede areal er på 65.000 ha, og her kan du jage de fleste vildtarter der findes i Namibia.

Du bliver hentet i lufthavnen, og herfra og indtil du bliver afleveret igen, er du i Namatubis sikre hænder. De skal nok tage sig af dig på den mest hyggelige og professionelle måde du kan ønske dig.

Normalt tager jagten sit udgangspunkt fra en ”jagtcamp”, der ligger i nærheden af Koch og hans hustru Magdels jagtfarm. 

I campen bor man i telt, men spiser i et nærliggende hus ( lapaen). Campen er charmerende primitiv, men der er dog indrettet varmt bad og WC.

Forplejningen er nærmest luksuriøs, og de behagelige sommeraftener tilbringes ved lejrbålet, med antilopesteg på grillen og rødvin eller øl i glassene.

Jagten foregår som pursch til fods ude i bushen. Det meste terræn er fladt, og ikke særligt fysisk krævende, men meget koncentrationskrævende, og derfor alligevel anstrengende.

Det er også muligt at jage fra hochsitz, der er placeret ved kunstige eller naturlige vandhuller.

Herfra er det også muligt at iagttage og fotografere det fantastiske fugleliv. Også for ikke-jagende ledsagere, er det en stor oplevelse at se vildtet fra hochsitz, hvor det ofte er muligt at fotografere på kort afstand

Jagt sæson er fra 1. februar til 30 november, med april-oktober som den bedste tid.

Valg af kaliber:

Hvis du tager din egen riffel med, skal den være mindst 7 mm. 30-06 og 308 er meget anvendt, men også lidt større kalibrer ses. De afrikanske antiloper er meget skudstærke. Du kan leje riffel hos Namatubis, hvis du ikke vil have ulejlighed med at tage din egen riffel med.

Etosha Nationalpark

Ca. 100 km nord for jagtfarmen, ligger Namibias største nationalpark. Parken er på 22000 km2 dvs. et areal der svarer til halvdelen af Danmarks. I denne enestående naturpark, kan du se alle Namibias dyr i deres naturlige omgivelser. 

Der sker absolut ingen regulering af vildtbestanden i Etosha, og ved de mange vandhuller, er der rig anledning til at se dyrene på kort afstand.

Du bør sætte mindst en dag af til en tur til Etosha. Namatubis arrangerer gerne en dagsudflugt, men du kan også vælge at leje en bil, og tage en flerdages tur med overnatning i parken.

Andre arrangementer

Der er naturligvis meget andet end jagt at opleve i Namibia. Namatubis hjælper dig gerne med at sammensætte en tur, så din rejse til Namibia bliver en uforglemmelig oplevelse for dig og evt. for din familie.

Fly fra Europa til Windhoek

Flere selskaber flyver til Windhoek, bl.a. Namibian Airways og Southafrican Airways, men for det meste går turen over Johannesburg i S.A.

Det tyske luftselskab LTU, flyver direkte til Windhoeck fra Hamborg ( og Frankfurt/München mm.)

Egen bil til Hamborg, og fly herfra er oftest det hurtigste og det billigste.

Rejseforsikringer

Udenfor Europa er du ikke dækket af det gule sygesikringskort, og det må kraftigt anbefales at du tegner en rejseforsikring. Prøv at tale med dit eget forsikringsselskab, eller henvend dig til Europæiske.(se link) de er specialister.

Du skal være opmærksom på din forsikrings bagage-dækning. Ofte er det nødvendigt med en tillægsforsikring, hvis du tager din egen riffel med.

Malver Jagtrejser​​

Elverodvej 57 - 5462 Morud​​

Tlf: 65 96 44 40 / 20 70 42 02​​